ייצוג בתביעות מקרקעין
תביעת מקרקעין היא כל תביעה העוסקת בקרקע. בניגוד לתביעות כספיות ואזרחיות אחרות, ניתן להגיש אותה אך ורק לבית המשפט בתחום השיפוט של הקרקע.
ישנה הפרדה בין סוגי תביעות מקרקעין שונות, על חלקן ידונו בבית משפט השלום ועל אחרות ידונו בבית המשפט המחוזי.
תביעות בנושאי מקרקעין הן לרוב מורכבות ולעיתים קיים חוסר ודאות באשר למקום הנכון לדיון בתביעה, לכן הן דורשות ידע וניסיון ספציפי בתחום.
חשוב לבחור עורך דין שידע לבחון היטב את הנסיבות ולקבל החלטות נכונות בהקשר לתביעת המקרקעין המסוימת.
הגשה עצמאית של תביעת מקרקעין היא עניין מסובך ודורשת הגשת מסמכים רבים כגון כתבי תביעה ארוכים ומפורטים ותשלום אגרות, לכן רצוי להיעזר בעורך דין שיפשט את התהליך.
תביעות מקרקעין למיניהן כוללות סוגים שונים של תביעות כגון סילוק יד, השגת גבול, תביעה לדמי שימוש ראויים לנכס, פירוק ושיתוף, תביעה הצהרתית לזכויות נכס, אכיפת חוזי מקרקעין ועוד.
משרדינו עתיר ניסיון ומוסמך לטפל בנושאים אלו, אצלנו תהנו מעורכי דין אשר יהיו קשובים אליכם לאורך כל התהליך המשפטי ויספקו פתרונות יצירתיים ומקצועיים להתמודדות עם תביעות המקרקעין שאתם מתמודדים עימם. לאחרונה בוצע שינוי בחוק הנוגע למסירת הנכס (חוק המכר), על פי החוק החדש, רוכשי דירות יכולים לתבוע קבלנים באם נמצאו ליקויים לאחר מסירת מפתח הנכס.
על פי תיקון החוק, הקבלן מחויב לפצות את הקונה על הזמן לפי הכתוב בחוזה בנוגע למסירה ועד שמונה חודשים, תוך הצמדה לעלות שכירות דירה באותו גודל, של דירת הלקוח בגין איחור, זאת בתוספת של חמישים אחוזים על שווי דמי שכירות.
תנאי זה נקבע מתוך מחשבה שהקבלנים יחשבו פעמיים, לפני שיאחרו במסירה.
חוק המכר קובע את משך הזמן בו ניתן להגיש תביעה.
בהתאם לחוק, משך הזמן בו הגשת תביעות בגין אי התאמה היא מותרת, ארוך יותר מהתקופה הקבועה על פי חוק ההתיישנות.
לרוב, התובעים בגין ליקויי בנייה מסתמכים על חוק ההתיישנות ופקודת הנזיקין, והטענה לפיה חוק המכר גובר על חוק ההתיישנות אינה נכונה.
התיישנות ליקויי בניה לפי חוק ההתיישנות קובעת כי התחלת תקופת ההתישנות מחושבת מהיום בו החלה עילת התביעה, ולפי כלל הגילוי הקובע כי התקופה תתחיל ביום בו גילה התובע את העובדות שהביאו לתביעה.
בנוגע להתיישנות ליקויי בניה כעוולה בנזיקין ,ישנה מגבלת זמן על "כלל הגילוי" והתביעה תתייחס לנזק שנגרם.