רוצים לעבוד עם הטובים ביותר?

פנו אלינו לייעוץ

    הסכם שיתוף

    הסכם שיתוף במקרקעין

    הסכם שיתוף הוא סוג של מערכת יחסים עסקית בין שני צדדים או יותר המתאחדים להשקעה בפרויקט נדל"ן. באמצעות הסכם שותפות בנדל"ן, השותפים מסכימים לתרום מהונם ומשאביהם לפרויקט, כולל השקעות במזומן, תרומות נכסים או קרקעות, או מומחיות וניסיון בפיתוח נדל"ן. הסכם השותפות מתאר את תנאי השותפות, לרבות תחומי האחריות והחובות של כל שותף, חלוקת הרווחים וההפסדים ומשך השותפות. בכדי לבצע עסקה מסוג הסכם שיתוף, מומלץ ביותר להתייעץ עם עורך דין מתחום דיני מקרקעין אשר יוכל לנווט את צעדיכם בדרך הנכונה.

    מה חשוב לדעת על הסכם שיתוף

    ישנם סוגים שונים של שותפויות בתחום הנדל"ן, לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה. אחד מסוגי השותפות הנפוצים הוא שותפות כללית, שבה לכל שותף יש חלק שווה ברווחים ובהפסדים של הפרויקט. סוג זה של שותפות יכול להועיל למשקיעים שרוצים לחלוק את הסיכונים והרווחים של השקעה בנדל"ן באופן שווה, אך כמו בכל שותפות ישנם יתרונות וחסרונות. למשל חילוקי דעות, שותפויות יכולות להיות רגישות לחילוקי דעות על ניהול, קבלת החלטות וחלוקת רווחים. מה שעלול להוביל למתח וקונפליקט בין שותפים, ולהשפיע על הצלחת הפרויקט, לכן רצוי להעלות את הדברים עוד טרם התגלו חיכוכים בעניינים שונים הקשורים אל הסכם שיתוף. בשותפות כללית, כל שותף אחראי ביחד ולחוד למעשיהם של השותפים האחרים, המשמעות היא שאם שותף אחד עושה טעות או עוסק בפעילות בלתי חוקית, כל השותפים יכולים לשאת באחריות ולסכן את הנכסים האישיים של כל שותף.

    מיסוי בהסכמי שיתוף

    לשותפויות במקרקעין יכולות להיות השלכות מס מורכבות, ושותפים עשויים להיות כפופים לשיעורי מס ותקנות שונים בהתאם לתפקידם בשותפות. יחד עם זאת, ישנו סוג של הסכם שיתוף הנקרא שותפות מוגבלת, בו לשותף אחד או יותר יש אחריות מוגבלת ואינם משתתפים בניהול השוטף של הפרויקט. שותפות מסוג זה מועילה למשקיעים המעוניינים להשקיע בפרויקט נדל"ן אך אינם מעוניינים להיות מעורבים בתהליך הניהול או קבלת ההחלטות. סוג נוסף בו ניתן לבצע עסקת הסכם שיתוף הוא במקרה של מיזם משותף, בו שני צדדים או יותר מתאחדים לפרויקט או פיתוח ספציפי בתחום הנדל"ן. סוג זה של שותפות מועיל למשקיעים שרוצים לשתף פעולה בפרויקט ספציפי, כגון פיתוח מסחרי או חלוקה למגורים. לפני ביצוע צעד משמעותי ועריכת הסכמי שיתוף, כדאי לפנות לעורך דין מקרקעין מוסמך כמו עורכת הדין אביבה קלר אשר מחזיקה בניסיון עשיר בתחום ומציעה ליווי אדיב ומקצועי.

    ליצירת קשר

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      מידע נוסף בנושא

      תוכן הסכמי השיתוף

      הסכמי שיתוף כוללים בדרך כלל הוראות חשובות כמו תיאור מבנה הבעלות המפרט את הזכויות והחובות הספציפיות של כל אחד מהבעלים, הגדרת אופן השימוש בנכס וקביעת הנחיות לתפוסה, תזמון וגישה לאזורים משותפים, כיצד הוצאות כגון תחזוקה, שירותים, מיסים וביטוח, יחולקו בין הבעלים המשותפים, וכן כיצד יתקבלו החלטות לגבי הנכס, לרבות זכויות הצבעה, מנגנוני יישוב סכסוכים ונהלים לביצוע שינויים בהסכם. בנוסף, רישום הסכם שיתוף יכלול גם התייחסות לאופן שבו ניתן למכור או להעביר את הנכס, וכן זכויות סירוב או הגבלות על מכירה לצדדים חיצוניים. כדי לוודא שהסכם השיתוף שלכם עומד בכל דרישות החוק, ולהבטיח שיכובד בעיני החוק במידת הצורך, יש לפנות לעורך דין מקרקעין מנוסה ומוביל שינסח את המסמך כראוי ויטפל בכל הפרטים הקטנים. משרדה של עורכת הדין אביבה קלר מנוסה בתחום הנדל"ן והמקרקעין ומציע שירותי ליווי וייצוג לקוחות בדיני המקרקעין, תוך מתן יחס אישי אדיב ושירות מנצח.

      סוגים שונים של רישום הסכם שיתוף

      סוג אחד של הסכמי שיתוף הוא בעלות משותפת, אשר כוללת בדרך כלל מספר צדדים המחזיקים במשותף בנכס, כאשר לכל בעל יש חלק באחוזים בנכס. ההסכם עשוי לפרט כיצד ההוצאות, הרווחים וקבלת ההחלטות מחולקים בין הבעלים המשותפים. הסכמי שיתוף זמן גם הם חלק מהסכמי השיתוף. בעת רישום הסכם שיתוף של שיתוף זמן, לבעלי הנכס יש תקופות או זכויות ספציפיות להשתמש בנכס בזמנים שונים במהלך השנה, הסכמים אלה משמשים לעתים קרובות עבור נכסי נופש או יחידות נופש. כמו כן, קיימת גם האפשרות של בעלות חלקית. בעלות חלקית מחלקת את הנכס לשברים, כאשר לכל שותף יש חלק מסוים של זמן או זכויות שימוש, סוג זה של הסכם שיתוף משמש בדרך כלל עבור נכסי יוקרה.

      רישום הסכם שיתוף

      הסכם שיתוף, המכונה גם הסכם בעלות משותפת, הוא חוזה המתאר את הזכויות והחובות של מספר צדדים המחזיקים במשותף בנכס. רישום הסכם שיתוף קובע את התנאים המסדירים את השימוש, הניהול, התחזוקה והמכירה הפוטנציאלית של הנכס. ישנם סוגים שונים של הסכמי שיתוף, והתנאים הספציפיים עשויים להשתנות בהתאם להסכם שהושג בין הבעלים המשותפים.

      דילוג לתוכן